CT vyšetření a kalciové skóre je v rámci AGEL Plus klíčem k prevenci srdečních problémů

25. 4. 2024
CT kalciové skóre je rychlý, bezpečný a neinvazivní způsob vedoucí k odhalení zvýšeného rizika srdeční příhody. Vyšetření v rámci privátní péče AGEL Plus je časově nenáročné, je bezbolestné a nemusí se u něj intravenózně aplikovat kontrastní látka. V těle pacienta navíc nezůstává žádná zbytková radiace a rentgenové záření používané při CT nemá vedlejší účinky.
CT vyšetření a kalciové skóre je v rámci AGEL Plus klíčem k prevenci srdečních problémů

CT vyšetření a kalciové skóre je vhodné zejména pro klienty s rizikovými faktory podporujícími onemocnění koronárních tepen. CT vyšetření pomáhá určit srdeční onemocnění jako je například ateroskleróza i v případech kdy nejsou zaznamenány žádné další symptomy.

Rizikovými faktory srdečních chorob jsou zvýšená hladina cholesterolu v krvi, rodinná anamnéza, diabetes, vysoký krevní tlak, kouření, nadváha či obezita, nedostatek pohybu v důsledku sedavého zaměstnání aj.

Proč je důležité znát kalciové skóre?

Kalciové skóre vyjadřuje množství vápníku v aterosklerotických plátech koronárních tepen. Pomůže odhalit asymptomatické jedince s vysokým rizikem potencionálního onemocnění srdce a cév. Prevence a péče o zdraví je nejen u osob s rizikovými faktory opravdu důležitá, protože onemocnění koronárních tepen se může vyskytovat i u osob mladších 50 let.

V rámci programu celoroční zdravotní péče nabízíme také možnost CT vyšetření a kalciové skóre na poliklinice v Praze.


Vyzkoušejte také naše programy:

Rozšířené preventivní prohlídky Celoroční zdravotní péče

Nebo nás kontaktujte, pro více informací.